FAQ

Nejjednodušší projekty vývoje nealko nápojů s 1 chuťovou variantou běžně trvají 3-6 měsíců od zpracování myšlenky po finální výrobu a předání projektové dokumentace umožňující zadavateli samostatnou opakovanou výrobu. Vše závisí na rychlosti schvalovacího procesu na straně zadavatele.

Pracujeme zejména s komponenty přírodní a organické kvality - sirupy, šťávy, extrakty, výluhy, přírodní aromata a další.
Všechny komponenty se kterými pracujeme jsou od léty ověřených a kontrolovaných dodavatelů.
Pro samotnou produkci využíváme profesionální stáčírny, které dovolují kvalitní suroviny jemně pasterovat a postarat se tak, že Váš nápoj se nebude kazit a udrží si nutriční a požadované chuťové parametry. Standardní doba spotřeby se pohybuje od 12-24 měsíců. Ze zdravotních důvodů nepoužíváme chemickou konzervaci za studena (benzoan sodný, sorban draselný).

Omezení prakticky neexistují. Spolupracujeme jak s českými, tak zahraničními špičkovými dodavateli komponentů. Jediné omezení může nastat v období před sklizní daného ovoce, kdy je již spotřebována sklizeň předchozí.

Nemusíte, ale doporučujeme to. Registrace Vaší značky se může protáhnout i na více jak jeden rok.
Vývoj Vašeho nápoje lze ale realizovat kdykoliv, bez ohledu na to, zda je Vaše značka nápoje registrována či nikoliv.

Tvorba etiket je součástí celého procesu. Ke každému výrobku dostáváte specifikaci se všemi kvalitativními parametry včetně podkladu pro tvorbu etiket. Pokud budete požadovat, lze finální etiketu těsně před tiskem zkontrolovat odborníkem na potravinářskou legislativu dle platných zákonů vztahujících se na označování potravin.

Pokud není receptura opravdu velmi specifická, tak se standardně tato oblast neřeší. V případě vývoje receptury na základě Vašeho zadání je registrace autorství receptury plně ve Vaší kompetenci a registrujete si ji samozřejmě na sebe.